Burián - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Burián
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 677 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
800 g | Brambory vařené ve slupce |
400 g | Jablka |
400 ml | Mléko polotučné |
150 g | Pšeničná krupice |
30 g | Sádlo škvařené |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 78,6mg |
Draslík | 941,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 127,4mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 15,0mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené ve slupce, Jablka, Sádlo škvařené, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Burián postup přípravy receptu:
1 | Den předem vařené brambory oloupeme a nastrouháme. |
2 | Přidáme nastrouhaná jablka, vejce, krupici, špetku soli a mléka tolik, aby nám vzniklo hustší těsto (vařečka v něm stojí). |
3 | Vlijeme do sádlem vymaštěného pekáčku a v předehřáté troubě necháme zapéct. |