Milistra - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Milistra
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 678 |
Kategorie: | Kaše |
Ingredience
800 g | Brambory |
2 ks | Cibule |
100 g | Pšeničná krupice |
100 g | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 17,0mg |
Draslík | 951,0mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 10,3mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pšeničná krupice mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Milistra postup přípravy receptu:
1 | Oloupané nakrájené brambory zalijeme horkou vodou. Osolíme, přivedeme k varu, prisypeme část nakrájené slaniny nebo škvarkového sádla a jemně přisypáváme krupici. Za občasného míchání uvaříme. |
2 | Cibuli nakrájíme na tenká kolečka, rozebereme ji na kroužky a osmažíme dorůžova na zbytku slaniny nebo škvarkovém sádle. |
3 | Přelijeme ji přes uvařenou kaši /milistru/ v míse či na talířích. |
Poznámka
Slanina nebo škvarkové sádlo