Pikantní medová žebírka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní medová žebírka
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 6814 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
3 polévková lžíce | Med včelí |
2 kávová lžička | Omáčka sójová |
200 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
1 špetka | Sůl |
500 g | Vepřová žebra |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 101,3mg |
Draslík | 327,2mg |
Vláknina | 345,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Med včelí, Sůl, Vepřová žebra mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Omáčka sójová, Pivo světlé 10% 3,9% obj. mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pikantní medová žebírka postup přípravy receptu:
1 | Očistíme a vodou opláchneme vepřová žebírka. |
2 | Sójovou omáčku, med a pivo smícháme, přidáme nakrájenou chilli papričku a česnek. |
3 | Žebírka naložíme do připravené marinády a den necháme uležet. |
4 | Poté opékáme na grilu a mažeme směsí, ve které jsme nakládali. Trochu osolíme a poté podáváme. |