Recept

Švýcarská vejce zapékaná

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6830

Ingredience

20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Smetana 16% (pochoutková)
120 g Sýr Ementál (Primátor)
1 špetka Sůl
4 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 247 kcal
Kilojoule 1 034kJ
0% Sacharidy 1 g
26% Tuky 20 g
7% Sodík 139 mg
28% Bílkoviny 16 g

Švýcarská vejce zapékaná postup přípravy receptu:

1

Zapékací misky vymažeme máslem a vyložíme plátky sýru.

2

Do každé misky rozklepneme čerstvé vejce, osolíme a opepříme. Zalijeme smetanou a posypeme zbylým sýrem, který jsme nastrouhali.

3

Dáme do trouby zapéci.

Poznámka

Z ementálu odkrojíme 4 plátky, zbylý sýr nastrouháme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept