Jednoduchý recept

Holandské řízky

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 2 Holandské řízky 5 1
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 6862
Kategorie: Maso

Ingredience

250 ml Mléko polotučné
135 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
81,5 g Strouhanka
1 špetka Sůl
250 g Sýr Eidam cihla 30%
2 ks Vejce slepičí
1 kg Vepřový bok

Nutriční hodnoty jedné porce

59% Kalorie 1,158 kcal
Kilojoule 4 845kJ
7% Sacharidy 26 g
134% Tuky 100 g
11% Sodík 212 mg
63% Bílkoviny 36 g
Holandské řízky
  • Holandské řízky
  • 1
  • Holandské řízky
  • 2
  • Holandské řízky
  • 3
  • Vložit obrázek

Holandské řízky postup přípravy receptu:

1

Rozemeleme maso, přidáme mléko, nastrouhaný sýr, osolíme a promícháme. Necháme přes noc v lednici.

2

Poté tvoříme malé placičky, které v trojobalu obalujeme a smažíme dozlatova na oleji.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Holandské řízky
Misto malých placiček jsem dělala na jednu porci jednu větší. V receptu je na 6 porcí docela hodně masa a sýra, vyjde to i na 10 porcí. Sůl jsem dala dle potřeby, přidala trošku pepře a mléko taky dle potřeby. Do masové směsi jsem zamíchala malinko solamylu, může se přidat i vejce. Strouhanky a oleje je třeba podstatně více než uvádí recept. Jako přílohu jsem zvolila mačkané vařené brambory s máslem, posypané jarní cibulkou.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
2
Palec dolu
0
5
Ověřený recept