Hlávkový salát s jogurtem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle videoreceptu. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hlávkový salát s jogurtem
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 6947 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
150 g | Jogurt bílý |
10 g | Kopr čerstvý |
2 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
2 ks | Salát hlávkový |
1 špetka | Sůl |
0,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 4,9mg |
Draslík | 76,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 230,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jogurt bílý, Kopr čerstvý, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hlávkový salát s jogurtem postup přípravy receptu:
1 | Salát zbavíme ovadlých listů, omyjeme a natrháme na kousky. |
2 | Omytý kopr jemně nasekáme. |
3 | Z vody, octa a soli připravíme nálev. Salát do něj ponoříme, po chvíli vyjmeme a na talířku jej polijeme jogurtem rozkvedlaným s koprem. |