Skořicový koláč - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skořicový koláč
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7064 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
4 polévková lžíce | Cukr moučkový |
10 g | Droždí |
70 g | Máslo čerstvé |
140 g | Mouka polohrubá |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
250 ml | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 45,4mg |
Draslík | 48,9mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Droždí, Skořice mletá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skořicový koláč postup přípravy receptu:
1 | Do mouky rozdrobíme droždí a máslo. Přidáme vejce a 1 lžíci cukru. Zpracujeme těsto a vyválíme je na plát o málo větší, než je dno formy. |
2 | Těsto vložíme do máslem vymazané formy s okrajem a upečeme ve středně vyhřáté troubě. |
3 | Koláč vyjmeme z trouby a do středu nalijeme hustou smetanu smíchanou se 3 lžícemi práškového cukru a skořicí. Dáme ještě na 10 minut péci do trouby. |