Thajské kuře s limetkou a kokosem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Thajské kuře s limetkou a kokosem
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 7237 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibulka jarní |
2 ks | Citronová tráva |
0,5 kávová lžička | Kmín římský |
1 hrst | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
4 ks | Kuřecí prsa |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
1 ks | Limetka |
3 polévková lžíce | Limetková šťáva |
125 ml | Mléko kokosové |
1 polévková lžíce | Omáčka rybí |
0,5 kávová lžička | Pepř bílý |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
2 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 128,0mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová tráva, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Limetka, Limetková šťáva, Omáčka rybí, Pepř bílý, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Mléko kokosové, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Thajské kuře s limetkou a kokosem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve připravíme marinádu. Stonky citronely zbavíme vnější slupky a nasekáme je nahrubo. Chilli papričky zbavíme semínek a posekáme je. Poté citronelu společně s chilli papričkami, nasekanou cibulkou, čerstvým koriandrem, mletým kmínem, pepřem, kurkumou, mletým koriandrem, kůrou z limety, limetovou šťávou, nastrouhaným zázvorem, rybí omáčkou a kokosovým mlékem vložíme do mixéru a rozsekáme na hladkou kaši. |
2 | Maso v ní z obou stran důkladně obalíme a zakryté necháme 1hodinu marinovat v lednici. |
3 | Poté grilujeme na venkovním grilu nad středně žhavým uhlím cca 3min po každé straně. Ochutíme solí a pepřem a ihned podáváme např. s čerstvým papájovým sambalem. |
Poznámka
Papájový sambal viz recept "Čerstvý papájový sambal" Při přípravě uvnitř předehřejeme horní gril trouby a maso grilujeme 3min po každé straně.