Studený krupicový pudink s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Studený krupicový pudink s jahodami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 725 |
Kategorie: | Pudinky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
200 g | Jahody zahradní |
20 g | Kakao - prášek |
80 g | Krupice dětská |
500 ml | Mléko polotučné |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 46g |
---|---|
Cholesterol | 135,2mg |
Draslík | 192,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,4mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Kakao - prášek, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krupice dětská, Mléko polotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Studený krupicový pudink s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Krupici necháme trochu nabobtnat v troše mléka. |
2 | Do oslazeného a špetkou osoleného mléka vmícháváme nabobtnalou krupici. |
3 | Zahříváme na mírném ohni a musíme stále míchat, aby se nám netvořily žmolky. Jakmile nám kaše zhoustne, rychle vmícháme kakao, žloutky a nakonec sníh z bílků. |
4 | Dáme do vodou vypláchnutých misek a necháme vychladnout. |
5 | Studený pudink vyklopíme na talířky a zdobíme čerstvým ovocem nebo kompotem. |