Medová omáčka s miso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Medová omáčka s miso
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7262 |
Kategorie: | Omáčky studené |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Hořčice Dijonská |
4 polévková lžíce | Med včelí |
1,5 polévková lžíce | Ocet jablečný |
1,5 polévková lžíce | Omáčka sójová |
4 polévková lžíce | Sójová pasta Miso |
2 polévková lžíce | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 30g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 198,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 32,3mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,6mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Med včelí, Ocet jablečný, Sójová pasta Miso, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice Dijonská, Omáčka sójová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Medová omáčka s miso postup přípravy receptu:
1 | Smícháme med, miso, hořčici, nastrouhaný zázvor, prolisovaný česnek, sójovou omáčku a ocet a vyšleháme dohladka. |
2 | Při pokojové teplotě necháme 30min odpočinout. |
3 | Omáčku podáváme při pokojové teplotě ke grilovanému masu. |
Poznámka
Miso je japonská kvašená pasta ze sójových bobů. K dostání v asijských obchodech nebo prodejnách se zdravou výživou.