Penne all´arrabbiata - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Penne all´arrabbiata
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 732 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Chilli paprička |
2 dkg | Cukr krupice |
300 g | Hrášek |
2 kávová lžička | Kapary sterilované |
1 polévková lžíce | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
80 g | Olivy černé |
1 hrst | Petržel - nať |
30 g | Protlak rajčatový |
20 g | Sůl |
40 g | Sýr Parmezán |
400 g | Těstoviny Penne |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 90g |
---|---|
Cholesterol | 6,8mg |
Draslík | 216,8mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 36,6mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cukr krupice, Hrášek, Kapary sterilované, Sůl, Sýr Parmezán, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Olej olivový, Olivy černé, Petržel - nať, Protlak rajčatový, Těstoviny Penne mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Penne all´arrabbiata postup přípravy receptu:
1 | Rozmrazíme hrášek.Penne uvaříme v osolené vodě podle návodu na obalu. Asi 2 minuty před dovařením přidáme rozmrazený hrášek. |
2 | Petrželku opláchneme, osušíme a najemno nakrájíme. |
3 | Dále si připravíme omáčku - rozmixujeme rajčatový protlak,česnek,kapary,kečup a olivový olej na pyré.Osolíme a na dochucení přidáme špetku cukru.Chilli papričku omyjeme, rozkrojíme, zbavíme jader, najemno nakrájíme a přimícháme do pesta. |
4 | Nastrouháme parmezán.Penne s hráškem scedíme a smícháme s pestem, olivami a nasekanou petrželkou.Na talíři posypeme parmezánem. |