Těstovinová omeleta s rajčaty - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Těstovinová omeleta s rajčaty
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Petuska |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (20%) |
ID receptu: | 7322 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
6 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
4 ks | Rajčata |
200 g | Špagety, Makarony |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Ementál (Primátor) |
6 ks | Vejce slepičí |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 438,0mg |
Draslík | 427,5mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,9mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 25,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Pažitka, Rajčata, Špagety, Makarony, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Pepř černý mletý, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Těstovinová omeleta s rajčaty postup přípravy receptu:
1 | Špagety uvaříme dle návodu, slijeme a necháme důkladně okapat. |
2 | Sýr nastrouháme nahrubo, vejce rozšleháme s mlékem a přidáme sůl a pepř. Rajčata nakrájíme na větší kostky a smícháme s nadrobno nasekanou pažitkou, osolíme a opepříme. |
3 | Na každou omeletu rozehřejeme na pánvi 1 lžíci másla, vložíme čtvrtinu špaget a zalijeme čtvrtinou vaječné směsi, zasypeme čtvrtinou sýra a smažíme 5 minut při mírné teplotě. Usmažené omelety uchováme až do podávání v teple. |
4 | Na všechny hotové omelety rozdělíme rajčatovou směs, srolujeme a hned podáváme. |