Poulette ze škeblí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Poulette ze škeblí
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | brousek |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 7385 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
55 g | Anglická slanina |
1 ks | Celer řapíkatý |
1 ks | Cibule |
30 g | Máslo čerstvé |
1 kg | Škeble čerstvé |
55 ml | Víno bílé |
200 g | Zakysaná smetana |
115 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 129,1mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,1mg |
Vitamín C | 35,6mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 43,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anglická slanina, Celer řapíkatý, Cibule, Škeble čerstvé, Víno bílé, Zakysaná smetana, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Poulette ze škeblí postup přípravy receptu:
1 | Do hrnce vložíme máslo, nakrájenou cibuli, žampiony, slaninu a celer a 3 minuty na mírném ohni smažíme. |
2 | Přidáme bílé víno, očištěné škeble a pomalu vaříme, dokud se škeble neotevřou. Občas zamícháme. |
3 | Přidáme smetanu a minutu vaříme. |
4 | Podáváme ihned. |