Jednoduchý recept

Pudink z uzeného masa

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 7402

Ingredience

187,5 ml Mléko polotučné
1 polévková lžíce Mouka polohrubá
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 ks Petržel - nať
1 ks Sůl
3 ks Vejce slepičí
400 g Vepřová uzená plec

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 314 kcal
Kilojoule 1 315kJ
1% Sacharidy 4 g
31% Tuky 23 g
4892% Sodík 98 g
41% Bílkoviny 23 g

Pudink z uzeného masa postup přípravy receptu:

1

Z mouky a másla uděláme světlou jíšku, zalijeme mlékem a svaříme na hustou kaši. Kaši necháme částečně vychladnout.

2

Do polovychladlé kaše zamícháme žloutky, maso drobně rozkrájené, na jemno nasekanou petrželovou nať, směs osolíme a zlehka vmícháme sníh z bílků.

3

Připravenou směs vložíme do vymaštěné zavařovací sklenice nebo do pudinkové formy ta, aby sahala jen do 3/4 výšky. Uzavřeme formu a pudink vaříme v páře 30 - 45 minut. Následně jej vyklopíme a rozkrájíme na porce.

4

Jako přílohu podáváme brambory sypané petrželkou a saláty.

Poznámka

Pudink také můžeme uvařit v jednoporcových miskách ( voda však nesmí při vaření sahat víc jak do poloviny misek ) anebo péci jako nákyp či omeletu v troubě.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept