Jednoduchý recept

Marocká šafránová rýže

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (27%)
ID receptu: 7504

Ingredience

2 kávová lžička Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej stolní
3 polévková lžíce Pistácie
225 g Rýže loupaná
1 špetka Sůl
375 ml Voda pitná
0,3 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 223 kcal
Kilojoule 931kJ
9% Sacharidy 33 g
11% Tuky 8 g
2% Sodík 44 mg
7% Bílkoviny 4 g

Marocká šafránová rýže postup přípravy receptu:

1

Zlomíme nitky šafránu a vložíme do vařící vody. Ihned odstavíme, promícháme a necháme 20 minut pod pokličkou odstát. Scedíme.

2

Rozehřejeme olej, přidáme rýži a smažíme, až zesklovatí. Přidáme šafránovou vodu, osolíme a přivedeme k varu.

3

Vaříme 15 minut pod pokličkou, dokud se voda nevypaří.

4

Na rýži dáme máslo, nemícháme. Přikryjeme pánev čistou utěrkou a zatížíme poklicí. Necháme 10 minut uležet před podáváním.

5

Ozdobíme pistáciovými oříšky nasekanými nahrubo.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept