Kuře na rajčatech s vínem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře na rajčatech s vínem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 7527 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
250 ml | Hovězí vývar základní |
1 ks | Kuře |
1 špetka | Pepř černý mletý |
2 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
125 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 327,3mg |
Draslík | 897,4mg |
Vláknina | 92,3mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,4mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Hovězí vývar základní, Kuře, Slanina vepřová, Sůl, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře na rajčatech s vínem postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře rozpůlíme, odkrojíme křídla s stehýnka a půlky překrojíme. |
2 | V katrole vyškvaříme nakrájenou slaninu a přidáme máslo. Osolené a opepřené porce kuřete na tuku po obou stranách osmahneme dozlatova. Přidáme nasekaný česnek, protlak zředěný vínem, promícháme a podle potřeby podléváme vývarem. |