Polévka z kuřete - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka z kuřete
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7598 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
10 g | Celer - nať |
4 ks | Cibule |
1 ks | Karotka |
1 ks | Kuře |
60 g | Máslo čerstvé |
10 g | Petržel - nať |
5 ks | Pórek |
250 ml | Smetana 12% (konzumní) |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 74g |
---|---|
Cholesterol | 423,1mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 20g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 2,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,5mg |
Vitamín E | 5,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 92,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Karotka, Kuře, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Celer - nať, Máslo čerstvé, Petržel - nať, Pórek, Smetana 12% (konzumní) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka z kuřete postup přípravy receptu:
1 | Z kuřecích drůbků a 1 1/2 l vody připravíme vývar. Přidáme karotku, několik listů pórku, celerovou nať, osolíme a opepříme. Vaříme asi 30 minut. |
2 | V kastrolu rozpustíme máslo, podusíme na něm nakrájené cibule a bílé části pórku a přidáme sekanou petrželku. Dusíme na mírném ohni. |
3 | Očištěné kuře nasekáme na menší kousky, dáme na zeleninu, zalijeme vývarem z drůbků a vaříme doměkka. |
4 | V polévkové míse rozšleháme 2 žloutky se smetanou a na ně vlijeme polévku s kuřetem. |