Jednoduchý recept

Skotská vejce

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 7773

Ingredience

1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Slanina vepřová
4 polévková lžíce Strouhanka
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí
350 g Vepřové maso mleté

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 631kJ
2% Sacharidy 6 g
109% Tuky 82 g
19% Sodík 376 mg
46% Bílkoviny 26 g

Skotská vejce postup přípravy receptu:

1

Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, hladkou moukou, 1 vejcem a trochou vody.

2

Ze směsi tvoříme placičky, na každou položíme natvrdo uvařené, oloupané vejce a zabalíme. Obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji po všech stranách.

Poznámka

Okapaná skotská vejce podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami a zeleninovým salátem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept