Skotská vejce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Skotská vejce
Skotská vejce
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 7773 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej stolní |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
4 polévková lžíce | Strouhanka |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
350 g | Vepřové maso mleté |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 406,2mg |
Draslík | 384,5mg |
Vláknina | 517,7mg |
Vitamín A | 363,8mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,6mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Olej stolní, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Vejce slepičí, Vepřové maso mleté mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Skotská vejce postup přípravy receptu:
1 | Mleté maso osolíme, opepříme a smícháme se slaninou nakrájenou na kostičky, hladkou moukou, 1 vejcem a trochou vody. |
2 | Ze směsi tvoříme placičky, na každou položíme natvrdo uvařené, oloupané vejce a zabalíme. Obalujeme ve strouhance a smažíme v rozehřátém oleji po všech stranách. |
Poznámka
Okapaná skotská vejce podáváme s bramborovou kaší nebo s bramborami a zeleninovým salátem.