Rychlý uzeninový guláš - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rychlý uzeninový guláš
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 7842 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Cibule |
60 g | Olej stolní |
1 špetka | Paprika mletá sladká |
2 ks | Paprika sterilovaná |
3 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
400 g | Salám jemný |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Worcester (worcesterská omáčka) |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 88,4mg |
Draslík | 451,2mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 103,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Olej stolní, Paprika mletá sladká, Paprika sterilovaná, Salám jemný, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Protlak rajčatový, Worcester (worcesterská omáčka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Rychlý uzeninový guláš postup přípravy receptu:
1 | Na oleji zpěníme jemně nakrájenou cibuli, přidáme na nudličky nakrájený salám a rajčatový protlak. Smažíme, až se olej odděluje od protlaku. |
2 | Potom vmícháme papriku, sterilované kapie nakrájené na nudličky se 4 lžícemi nálevu, worcester a sůl. Vše prohřejeme. |
3 | Podáváme s opečenými bramborami. |