Herteplé s fazulú - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Herteplé s fazulú
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 787 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
600 g | Brambory |
1 ks | Cibule |
200 g | Fazole bílé |
80 g | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 hrst | Vepřové škvarky |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 51g |
---|---|
Cholesterol | 19,4mg |
Draslík | 2g |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 19,0mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Fazole bílé, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Herteplé s fazulú postup přípravy receptu:
1 | Fazole namočíme přes noc a uvaříme je doměkka v téže vodě. Po uvaření je scedíme. |
2 | Uvaříme ve slupce brambory, oloupeme a nakrájíme. |
3 | Osmažíme na sádle najemno nakrájenou cibuli, přidáme škvarky,fazole, brambory a osolíme. Vše dobře promícháme a podáváme. |
Parádní selské jídlo, o tom není pochyb. Navíc jsem jen dala trošku čerstvě drceného pepře a dala méně sádla. Škvarky ještě taky pustí trošku tuku. Kdo má rád česnek, klidně může přidat. Za mě palec nahoru