Jednoduchý recept

Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 7891

Ingredience

2 ks Filé z mečouna
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 ks Limetka
55 g Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Olej stolní
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 248 kcal
Kilojoule 1 040kJ
1% Sacharidy 4 g
23% Tuky 17 g
7% Sodík 150 mg
36% Bílkoviny 20 g

Mečoun s limetkovo-koriandrovým máslem postup přípravy receptu:

1

V nekovové míse smícháme olej, limetkovou šťávu a koření.

2

Vložíme do šťávy steaky, zakryjeme mísu a dáme do lednice marinovat. Nejlépe přes noc, nejméně 15 minut.

3

Na máslo rozetřeme změklé máslo s limetkovou kůrou, šťávou a koriandrem.

4

Okořeníme, vytvarujeme do malého válečku a zabalené v papíře na pečení necháme vychladit.

5

Steaky z mečouna dáme na rozpálený gril a 4 minuty z obou stran grilujeme. Maso musí být hnědé a měkké.

6

Vyjmeme máslo a na plátky nakrájíme.

7

Steaky podáváme s plátky másla a ozdobíme koriandrem.

Poznámka

z limetky použijeme šťávu i kůru - nastrouháme

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept