Jednoduchý recept

Srnčí maso dušené

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde
2 1 Srnčí maso dušené 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (70%)
ID receptu: 7935

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
0,5 ks Celer bulvový
1 krajíc Chléb konzumní
1 ks Cibule
0,5 l Hovězí vývar základní
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Kapary sterilované
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Ocet vinný
3 polévková lžíce Slanina vepřová
750 g Srnčí kýta
1 kávová lžička Sůl
0,1 l Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 312kJ
4% Sacharidy 14 g
33% Tuky 25 g
51% Sodík 1 g
114% Bílkoviny 64 g

Srnčí maso dušené postup přípravy receptu:

1

Omyté maso částečně vykostíme, rozkrájíme a osolíme.

2

Slaninu drobně nakrájíme, v kastrole sklovitě rozškvaříme, přidáme cibuli, máslo a nakrájené maso. Z počátku maso dusíme ve vlastní šťávě, později podlijeme vývarem, přidáme koření a chléb (nastrouhaný nebo v kouscích). Vše dusíme za občasného míchání do měkka.

3

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej, šťávu vlijeme do hrnku se smetanou a za stálého míchání povaříme.

4

Hotovou omáčku procedíme a prohřejeme v ní nasekané kapary.

Poznámka

Jako přílohy podáváme všechny druhy knedlíků a noků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde