Silná masová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 0 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Silná masová polévka
Celkový čas: | 0 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 0 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | Klára Fenclova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (30%) |
ID receptu: | 8012 |
Kategorie: | Krémové polévky |
Ingredience
0,5 ks | Celer bulvový |
1 ks | Cibule |
500 g | Hovězí oháňka |
1 ks | Mrkev kořen |
1 špetka | Pepř černý celý |
1 ks | Petržel kořen |
2 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Telecí nožičky |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vepřové nožičky |
1,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 27g |
---|---|
Cholesterol | 2g |
Draslík | 5g |
Vláknina | 29g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 213,2mg |
Vitamín E | 3,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 32,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Celer bulvový, Cibule, Pepř černý celý, Petržel kořen, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vepřové nožičky, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hovězí oháňka, Mrkev kořen, Smetana 12% (konzumní), Telecí nožičky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Silná masová polévka postup přípravy receptu:
1 | Do studené vody dáme maso a sůl a vaříme 2 hodiny. |
2 | Přidáme očištěnou a nakrájenou zeleninu a koření a vaříme doměkka. |
3 | Vyndáme maso, vykostíme, nakrájíme a dáme zpět do vývaru. |
4 | Přidáme nakrájenou zeleninu. |
5 | Rozšleháme žloutky se smetanou a přelijeme je hotovou polévkou. |