Polévka višňová - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka višňová
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | dudlik |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 8022 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
100 g | Cukr krupice |
1 ks | Hřebíček |
40 g | Máslo čerstvé |
1 balení | Pudinkový prášek - vanilkový |
500 g | Višně |
1 l | Voda pitná |
100 ml | Zakysaná smetana |
2 ks | Žemle tuková |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 41g |
---|---|
Cholesterol | 25,0mg |
Draslík | 253,4mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 2g |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,8mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček, Pudinkový prášek - vanilkový, Višně, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Žemle tuková mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Polévka višňová postup přípravy receptu:
1 | Vypeckujeme višně. |
2 | Do vroucí vody s cukrem přidáme hřebíček a skořici a 10 minut vaříme pozvolna višně. |
3 | Zalijeme pudinkovým práškem rozmíchaným v malém množství vody a povaříme do zhoustnutí. Ochutíme zakysanou smetanou a můžeme dle chuťi přisladit. |
4 | Nakrájené houstičky dozlatova osmahneme na másle. |
5 | Nalijeme na talíře višňovou polévku a podáváme se smaženými houstičkami. |