Salát z ementálského sýru - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 15 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z ementálského sýru
Celkový čas: | 15 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8050 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
30 g | Cibule |
2,5 dl | Jogurt bílý |
50 g | Paprika sterilovaná |
300 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 321,8mg |
Draslík | 213,5mg |
Vláknina | 555,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Paprika sterilovaná, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát z ementálského sýru postup přípravy receptu:
1 | Sýr nakrájíme na nudličky a přidáme na kostičky nakrájená vejce uvařená natvrdo, nakrájenou kapii a jemně nasekanou cibuli. |
2 | Vše smícháme s jogurtem a necháme proležet. |
3 | Podáváme s chlebem nebo s pečivem, salát můžeme také použít jako podklad na obložené chlebíčky. |
Poznámka
Vejce předem uvaříme.