Jehněčí nudličky nakyselo - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí nudličky nakyselo
Jehněčí nudličky nakyselo
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8073 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Česnek sušený |
500 g | Jehněčí kýta |
1 špetka | Kardamom |
3 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Rozmarýn sušený |
2 polévková lžíce | Smetana 33% (šlehačka) |
1 špetka | Sůl |
1 špetka | Zázvor mletý |
250 g | Zelenina nakládaná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 86,1mg |
Draslík | 460,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Jehněčí kýta, Kardamom, Olej sezamový, Rozmarýn sušený, Sůl, Zázvor mletý, Zelenina nakládaná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí nudličky nakyselo postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso osušíme a nakrájíme na nudličky. Smícháme koření, sůl a pepř s olejem a necháme ve směsi maso cca 15-20min marinovat. |
2 | Poté rozpálíme wok, vložíme maso i s marinádou a za stálého míchání cca 5-6min orestujeme. |
3 | Přidáme nakládanou zeleninu i s nálevem a 3-4min podusíme. Na závěr přimícháme smetanu. |
4 | Pokrm rozdělíme do misek a ihned horký podáváme. |
Poznámka
Použijeme zeleninu ve sladkokyselém nálevu.