Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8076

Ingredience

50 g Hrozinky
300 g Hroznové víno
40 ml Martell cognac
3 polévková lžíce Olej sezamový
1 špetka Pepř černý mletý
100 g Slanina vepřová
0,5 polévková lžíce Směs pěti vůní
1 špetka Sůl
500 g Zaječí maso
100 g Čočka klíčky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 441 kcal
Kilojoule 1 844kJ
8% Sacharidy 29 g
26% Tuky 19 g
18% Sodík 356 mg
59% Bílkoviny 33 g

Zajíc s hrozny postup přípravy receptu:

1

Kuličky hroznového vína otrháme, omyjeme, rozpůlíme a odstraníme jadérka. Smícháme je s rozinkami a armagnacem a necháme cca 10-15min odležet.

2

Použijeme vykoštěný zaječí hřbet. Maso nakrájíme na nudličky a ve woku na rozpáleném oleji cca 3-4min orestujeme společně se slaninou nakrájenou na kostičky. Snížíme teplotu a za stálého míchání opékáme ještě cca 10min.

3

Poté přidáme hroznové bobule a vše 3-4min podusíme.

4

Ochutíme solí, přidáme koření a dobře opepříme.

5

Čočkové výhonky omyjeme, necháme okapat,vmícháme do pokrmu a prohříváme ještě 1-2min.

6

Rozdělíme na talíře a ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept