Jehněčí maso na zeleném pepři - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí maso na zeleném pepři
Jehněčí maso na zeleném pepři
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8096 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
500 g | Jehněčí kýta |
1 kávová lžička | Kari koření |
2 kávová lžička | Nakládaný zelený pepř |
4 polévková lžíce | Olej rostlinný |
2 ks | Paprika červená |
2 ks | Paprika zelená |
2 ks | Paprika žlutá |
10 ks | Pepřový list |
1 kávová lžička | Směs pěti vůní |
250 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 82,5mg |
Draslík | 581,9mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 137,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Jehněčí kýta, Kari koření, Olej rostlinný, Paprika červená, Paprika zelená, Paprika žlutá, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Směs pěti vůní mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Nakládaný zelený pepř, Pepřový list nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí maso na zeleném pepři postup přípravy receptu:
1 | Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. Papriky omyjeme, rozpůlíme, odstraníme semínka a nakrájíme je na kousky ve tvaru kosodélníků. Dva pepřové listy nasekáme na tenké nudličky. |
2 | Ve woku rozpálíme olej a maso krátce, zprudka orestujeme. Posypeme kořením a vyjmeme. |
3 | Do woku vložíme papriku, orestujeme a přilijeme 200ml vody. Přidáme zelený pepř a vaříme dokud se většina tekutiny neodpaří. |
4 | Vrátíme zpět maso, promícháme, přidáme nasekané pepřové listy. |
5 | Na talíře rozdělíme vždy dva celé pepřové listy, na ně upravíme maso a ihned horké podáváme. |