Salát ze zelených paprik a lilků - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát ze zelených paprik a lilků
Salát ze zelených paprik a lilků
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 8180 |
Kategorie: | Studené saláty |
Ingredience
8 stroužek | Česnek |
150 g | Cibule |
2 ks | Citrony |
500 g | Lilek |
120 g | Olej stolní |
500 g | Paprika zelená |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 25g |
---|---|
Cholesterol | 16,8mg |
Draslík | 674,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 512,9mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 147,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Citrony, Lilek, Olej stolní, Paprika zelená, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Salát ze zelených paprik a lilků postup přípravy receptu:
1 | Omyté papriky upečeme na plechu v troubě. Po upečení je postříkáme studenou vodou, zakryjeme na chvíli utěrkou a potom je oloupeme a zbavíme jader. |
2 | Lilek oloupeme, spolu s paprikami nadrobno nakrájíme a promícháme. |
3 | Na polovině oleje osmažíme jemně nakrájenou cibuli a česnek, smícháme s paprikou a lilky a přidáme zbylý olej. Osolíme, opepříme a přilijeme citronovou šťávu. |
4 | Podáváme studené. |
Poznámka
Použijeme zelené paprikové lusky.