Tagliatelle ve smetanové omáčce s mušlemi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle ve smetanové omáčce s mušlemi
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vzduch |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (26%) |
ID receptu: | 8203 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 polévková lžíce | Bazalka |
50 g | Mandle |
200 g | Mušle v nálevu |
1 polévková lžíce | Olej stolní |
1 polévková lžíce | Pažitka |
1 špetka | Pepř bílý |
1 dl | Smetana 16% (pochoutková) |
2 kávová lžička | Sůl |
400 g | Těstoviny Tagliatelle |
4 l | Voda pitná |
20 g | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 80g |
---|---|
Cholesterol | 41,4mg |
Draslík | 341,4mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 157,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,1mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Mandle, Olej stolní, Pažitka, Pepř bílý, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle v nálevu, Smetana 16% (pochoutková), Těstoviny Tagliatelle mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle ve smetanové omáčce s mušlemi postup přípravy receptu:
1 | Plátky oloupaného zázvoru opečeme na oleji, přidáme nakrájený česnek, šalotku a scezené mušle. Vše lehce osmahneme, zalijeme smetanou a přidáme čerstvou bazalku a pažitku. |
2 | Dochutíme solí a bílým pepřem, lehce povaříme, přidáme těstoviny uvařené v dostatečném množství osolené vody a promícháme. |
Poznámka
Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.