Ovocný salát jako předkrm - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ovocný salát jako předkrm
Ovocný salát jako předkrm
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | moucha |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8261 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
2 ks | Citrony |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
0,5 ks | Grapefruity |
5 ks | Jablka |
100 g | Majonéza |
40 g | Mandle |
20 g | Pistácie |
2 ks | Salát hlávkový |
1 dl | Smetana 33% (šlehačka) |
80 g | Žampiony - sterilované |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 27,5mg |
Draslík | 592,3mg |
Vláknina | 24g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 73,7mg |
Vitamín E | 6,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr krupice, Grapefruity, Jablka, Majonéza, Mandle, Pistácie, Žampiony - sterilované mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Salát hlávkový, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Ovocný salát jako předkrm postup přípravy receptu:
1 | Oloupaná jablka, grapefruit, žampiony a hlávkový salát nakrájíme na nudličky. Vše spojíme s majonézou se šlehačkou, osladíme a okyselíme citronovou šťávou. |
2 | Podáváme ve skleněných miskách a zdobíme praženými, na nudličky nakrájenými mandlemi, nakrájenými pistáciemi a dílky citronu. |