Lilek pečený se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lilek pečený se sýrem
Lilek pečený se sýrem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | ruze |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8311 |
Kategorie: | Zelenina |
Ingredience
1 kg | Lilek |
60 g | Máslo čerstvé |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 53,0mg |
Draslík | 575,0mg |
Vláknina | 17g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 5,5mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Lilek mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lilek pečený se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Lilek vcelku upečeme za stálého obracení v troubě. Upečený lilek je měkký a má černou slupku - ne spálenou. Horký lilek oloupeme, opláchneme pod vodou a na prkénku mírně utěrkou pomačkáme, aby vytekla šťáva. Osolíme a ponecháme vcelku. |
2 | Zapékací mísu vymažeme máslem, obložíme plátky sýru, přidáme lilek, urovnáme, zakapeme máslem a posypeme zbylým sýrem. Nakonec ještě pokapeme máslem a zapečeme v horké troubě. |
3 | Podáváme ihned. Vhodnou přílohou je chléb. |