Bucatini se strouhankou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bucatini se strouhankou
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Velech |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (24%) |
ID receptu: | 8318 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
10 ks | Ančovička - filety |
1 polévková lžíce | Kapary sterilované |
125 ml | Olej olivový |
1 polévková lžíce | Olivy černé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
125 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
500 g | Těstoviny Bucatini |
5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 45,0mg |
Draslík | 310,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 42,6mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,2mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ančovička - filety, Kapary sterilované, Strouhanka, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Olivy černé, Pepř černý mletý, Těstoviny Bucatini mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Bucatini se strouhankou postup přípravy receptu:
1 | Na pánvi s těžkým dnem rozpálíme olej, přidáme ančovičky. Mícháme dokud se v oleji nerozpustí. |
2 | Bucatini uvaříme dle návodu na obalu. Mezitím si nasucho upražíme strouhanku - asi 5 minut. |
3 | Uvařené a scezené těstoviny dáme do vyhřáté mísy. Přidáme strouhanku, kapary, olivy a zbylý olej a dobře promícháme. Pokapeme omáčkou z ančoviček. Promícháme, opepříme a můžeme podávat. |
Poznámka
ančovičky - 10 filetů olivy - nasekané