Muffiny s jahodami a rebarborou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Muffiny s jahodami a rebarborou
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8342 |
Kategorie: | Muffiny |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
150 g | Cukr krupice |
250 g | Jahody zahradní |
100 g | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kypřicí prášek do pečiva |
100 g | Marcipánová hmota surová |
125 g | Máslo čerstvé |
150 g | Mouka polohrubá |
80 g | Pšeničná krupice |
200 g | Reveň (Rebarbora) |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
Omáčka | |
1 kávová lžička | Cukr moučkový |
2 kávová lžička | Cukr vanilka |
3 polévková lžíce | Pomerančová šťáva |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 74,9mg |
Draslík | 145,8mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 12,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Reveň (Rebarbora), Sůl, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Pomerančová šťáva mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marcipánová hmota surová, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Pšeničná krupice, Cukr vanilka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Muffiny s jahodami a rebarborou postup přípravy receptu:
1 | Omyté jahody a rebarboru očistíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Troubu předehřejeme na 180C. |
3 | Marcipán nejprve rozmačkáme a dohladka utřeme s máslem. Poté přidáme cukr, špetku soli, jogurt, krupici a vejce a rozmícháme do hladké směsi. |
4 | Přidáme nakrájenou rebarboru a třetinu jahod. |
5 | Těsto rozdělíme do plechu na muffiny a pečeme cca 35min. |
6 | Zbylé jahody rozmixujeme s vanilkovým cukrem a pomerančovým likérem. |
7 | Hotové muffiny podáváme přelité jahodovou omáčkou. |