Jednoduchý recept

Rebarbora zapečená s jablky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 57295

Ingredience

120 g Cukr krupice
60 g Cukr skořicový
500 g Jablka
220 g Mouka polohrubá
125 g Máslo čerstvé
50 g Ořechy lískové
40 g Pomerančová kůra
500 g Reveň (Rebarbora)
1200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 385 kcal
Kilojoule 1 613kJ
16% Sacharidy 56 g
23% Tuky 17 g
0% Sodík 10 mg
9% Bílkoviny 5 g

Rebarbora zapečená s jablky postup přípravy receptu:

1

Rebarboru očistíme, jablka oloupeme, vykrojíme jádřince a dužinu spolu s rebarborou nakrájíme na kostky. Vložíme do hrnce, zalijeme vodou, přidáme pomerančovou kůru a 5 minut povaříme. Scedíme, přendáme do pekáčku a posypeme skořicovým cukrem.

2

V misce smícháme mouku s cukrem a drcenými ořechy, přidáme máslo a konečky prstů zapracujeme do močné směsi, až vznikne drobivé těsto. Nasypeme na ovoce v pekáčku, vložíme do vyhřáté trouby a pečeme asi půl hodiny.

Poznámka

Podáváme teplé i vychladlé.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept