Jednoduchý recept

Nákyp z kuřete

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8385

Ingredience

200 g Kuřecí maso vařené
500 ml Mléko polotučné
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
50 g Sýr Eidam cihla 30%
1 špetka Sůl
5 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 975 kcal
Kilojoule 4 078kJ
14% Sacharidy 50 g
74% Tuky 55 g
16% Sodík 319 mg
119% Bílkoviny 67 g

Nákyp z kuřete postup přípravy receptu:

1

Nakrájíme vařené maso, tvrdý sýr nastrouháme.

2

Rozklepneme vejce, oddělíme žloutky od bílků a ušleháme z bílků tuhý sníh.

3

Z másla a mouky připravíme v hrnci světlou jíšku, do které za stálého míchání přidáváme mléko, rozmícháme a povaříme. Bešamelovou omáčku necháme zchladnout.

4

Po zchladnutí přidáme strouhaný sýr, sůl, žloutky a kuřecí maso. Vmícháme nakonec tuhý sníh z bílků.

5

Do vymazané zapékací mísy vložíme směs a 30 minut pečeme dorůžova.

6

Podáváme se zeleninovým salátem, jak za tepla, tak studena.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept