Jednoduchý recept

Pikantní selské brambory

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 8400

Ingredience

1 kg Brambory
2 ks Cibule
1 ks Klobása Dunajská
1 špetka Kmín drcený
1 špetka Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
1 polévková lžíce Sádlo škvařené
100 g Sýr Eidam cihla 30%
1 kávová lžička Sůl
1 špetka Vegeta
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 554kJ
10% Sacharidy 36 g
23% Tuky 17 g
12% Sodík 242 mg
36% Bílkoviny 20 g

Pikantní selské brambory postup přípravy receptu:

1

Ve slupce uvaříme brambory téměř do měkka a vychladlé oloupeme a na plátky nakrájíme. Na malé kousky nakrájíme oloupanou cibuli. Na tenké plátky nakrájíme klobásu. Nastrouháme sýr.

2

Rozehřejeme sádlo na pánvi a osmahneme cibuli, přidáme klobásu a opečeme.

3

Do vymazané zapékací mísy dáváme vrstvy brambor prokládané cibulkou a klobásou a sypeme kořením dle chuti.

4

20 minut zapékáme ve vyhřáté troubě.

5

Na talíři posypeme strouhaným sýrem a nasekanou pažitkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept