Pomerančová vajíčka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomerančová vajíčka
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8496 |
Kategorie: | Cukroví |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
100 g | Cukr moučkový |
200 g | Máslo čerstvé |
200 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
5 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Pomerančový krém | |
70 g | Cukr krupice |
80 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Pomerančová kůra |
70 ml | Pomerančová šťáva |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 98,4mg |
Draslík | 14,2mg |
Vláknina | 440,2mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,5mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr moučkový, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Cukr krupice, Pomerančová kůra, Pomerančová šťáva, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Solamyl, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomerančová vajíčka postup přípravy receptu:
1 | Všechny ingeredience na těsto smícháme s natvrdo uvařenými žloutky protlačenými přes sítko. Hotové těsto necháme zabalené ve fólii min. hodinu odpočinout v lednici. |
2 | Poté rozválíme na tenký plát a formičkou ve tvaru kapky vykrojíme vajíčka a do každého uděláme malý důlek. Přemístíme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 185C. Necháme vychladnout. |
3 | Na pomerančový krém prošleháme všechny ingredience v horké vodní lázni. Nevaříme, pouze šleháme dokud nevznikne jemná, hladká konzistence. Cukrářským sáčkem vyplníme důlky v upečených vajíčkách, zbytek krému dozdobíme tenkými proužky pomerančové kůry a podáváme v misce zvlášť. |
Poznámka
Příprava 40min + doba odpočinutí těsta