Hrachovec - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 80 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hrachovec
Celkový čas: | 80 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | nova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 8518 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
1 ks | Cibule |
250 g | Hrách loupaný |
1 špetka | Kmín celý |
1 špetka | Majoránka |
250 g | Rýže loupaná |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
0,5 kávová lžička | Sůl |
400 g | Vepřové maso libové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 96,8mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,7mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Kmín celý, Majoránka, Rýže loupaná, Sádlo škvařené, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hrách loupaný, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hrachovec postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na větší kousky, vložíme do kastrolu na sádlo s cibulí a česnekem, osolíme, okmínujeme, podlijeme vodou a upečeme (nebo udusíme). |
2 | Přebraný hrách a rýži uvaříme a promícháme s upečeným (nebo udušeným) masem i se šťávou. Osolíme, přidáme majoránku a v troubě chvíli zapečeme. |
3 | Podáváme se zeleninovým salátem. |