Obrácené soufflé s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Obrácené soufflé s jahodami
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Jana Pavlova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8568 |
Kategorie: | Dezerty a moučníky |
Ingredience
50 g | Cukr krupice |
8 ks | Jahody zahradní |
200 g | Krém cukrářský |
1 kávová lžička | Máslo čerstvé |
60 g | Solamyl |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 26g |
---|---|
Cholesterol | 3,3mg |
Draslík | 69,6mg |
Vláknina | 960,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Jahody zahradní, Sůl, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Krém cukrářský, Máslo čerstvé, Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Obrácené soufflé s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Čtyři kulaté formičky o průměru cca 9cm vymažeme máslem a vysypeme cukrem. Rozdělíme do nich na kousky nakrájené jahody. |
2 | Cukrářský krém smícháme se škrobovou moučkou a sněhem ušlehaným z bílků, cukru a špetky soli. |
3 | Krém rozdělíme do formiček a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 170C. |
4 | Hotové soufflé vyklopím a ihned teplé podáváme. |
Poznámka
Podáváme např. s kompotovaným ovocem