Frankfurtská polévka s párkem a bramborami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Frankfurtská polévka s párkem a bramborami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 86 |
Kategorie: | Zahuštěné polévky |
Ingredience
300 g | Brambory |
13,3 g | Česnek |
100 g | Cibule |
2 l | Hovězí vývar základní |
66,6 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
16,6 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Párky jemné |
1,3 g | Pepř černý mletý |
6,6 g | Petržel - nať |
13,3 g | Polévkové koření |
33,3 g | Slanina vepřová |
13,3 g | Sůl |
66,6 g | Tuk |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 8,6mg |
Draslík | 324,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1,6mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 7,8mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Cibule, Hovězí vývar základní, Paprika mletá sladká, Slanina vepřová, Sůl, Tuk mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Párky jemné, Pepř černý mletý, Petržel - nať, Polévkové koření mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Frankfurtská polévka s párkem a bramborami postup přípravy receptu:
1 | Na 2/3 dávky tuku dorůžova osmahneme jemně nakrájenou cibuli, zasypeme ji prosátou moukou a připravíme světlou zásmažku, do které zamícháme pepř a papriku. |
2 | Zásmažku za stálého prošlehávání metlou zalijeme částí vlažného vývaru a uvedeme do varu. Polévku za občasného prošlehávání vaříme zvolna nejméně 20 minut. |
3 | Brambory opláchneme a nakrájíme na menší kostky, zalijeme zbylým vývarem a částečně uvaříme. |
4 | Uvařené brambory i s odvarem vlijeme do polévky, přidáme česnek utřený se solí a oloupané párky, nakrájené na stejné plátky a podušené na zbylé dávce tuku. Polévku znovu krátce povaříme. |
5 | Nakonec do polévky zamícháme na malé kostičky nakrájenou, částečně roztavenou slaninu a dochutíme polévkovým kořením, případně přisolíme a důkladně provaříme. |
6 | Omytou, jemně nakrájenou petrželovou nať nebo pažitku vkládáme do polévky při podávání. |
Doporučuji, je to klasická polévka známá z jídelen a meníčkových restaurací. Porce jsou ale menší, zhruba 2 - 2,3 dl na osobu. Přidala jsem jen malinko více oleje na jíšku a vynechala slaninu, která se přidává až do hotové polévky. Bohužel jsem neměla petrželovou nať ani pažitku. Tato polévka se dá zjemnit troškou sladké smetany a při navýšení ingrediencí může sloužit jako polévka přesnídávková, která se podává s chlebem. Za mě palec nahoru.
Taky si jí dělávám je dobrá mám rád tyto polévky a další z knihy recepty teplých pokrmů. Za mne palec též nahoru