Kuře pečené - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře pečené
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | novakovaj |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8629 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1200 g | Kuře |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
30 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 49,5mg |
---|---|
Cholesterol | 236,1mg |
Draslík | 582,6mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 422,8mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,8mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kuře, Slanina vepřová, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře pečené postup přípravy receptu:
1 | Omyté kuře osušíme, osolíme vevnitř i zvenku, křidélka zaklesneme nazad a nohy připevníme k tělu buď jehlicí nebo motouzem. |
2 | Prsíčka protkneme proužky slaniny a kuře vložíme do pekáče prsíčky dolů ke dnu. |
3 | Pod kuře dáme máslo, zbytek drobně nakrájené slaniny. |
4 | Zpočátku kuře pečeme bez podlévání, později jej podlijeme. V průběhu pečení kuře obrátíme. prsíčky nahoru. Opečou se tak do červena. V průběhu pečení kuře podléváme vývarem z drůbků a poléváme vypečenou šťávou, aby nebylo vysušené. |
Poznámka
Jako přílohy podáváme brambory na všechny způsoby, zeleninové nebo ovocné saláty, kompoty.