Recept

Černá čokoláda s višněmi

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 8640

Ingredience

Srdíčka
30 g Cukr moučkový
200 g Kompot višňový
4 g Kypřicí prášek do pečiva
15 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Máslo čerstvé
15 g Solamyl
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
75 g Čokoláda hořká
Poleva
50 g Cukr krupice
10 g Kakao - prášek
10 g Máslo čerstvé
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
150 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,411 kcal
Kilojoule 5 905kJ
40% Sacharidy 146 g
117% Tuky 88 g
12% Sodík 235 mg
30% Bílkoviny 17 g

Černá čokoláda s višněmi postup přípravy receptu:

1

Na srdíčka necháme rozpustit čokoládu ve vodní lázni a uchováme teplou.

2

Žloutky ušleháme s cukrem, změklým máslem a špetkou soli do nadýchané pěny. Přidáme čokoládu, mouku, maizenu a kypřicí prášek a důkladně promícháme. Poté přidáme tuhý sníh ušlehaný z bílků a vymícháme hladkou hmotu.

3

Formičky ve tvaru srdce vymažeme a vysypeme moukou, nalijeme těsto a pečeme v troubě předehřáté na 180C cca 25min. Po vyjmutí necháme vychladnout, vyklopíme, vodorovně rozpůlíme a každé srdíčko naplníme dvěmi višněmi nakrájenými na kousky.

4

Na polevu nalámeme čokoládu a vložíme od mísy. Cukr rozpustíme v 50ml vody, v hrnku přivedeme k varu a zahříváme 2-3min. Odstavíme, přidáme kakao, máslo, necháme rozpustit, přefiltrujeme a sirupem přelijeme čokoládu.

5

Mícháme dokud se čokoláda nerozpustí, na závěr přidáme šlehačku.

6

Srdíčka rozdělíme na talíře, přelijeme polevou a necháme ztuhnout. Dozdobíme pomerančovou kůrou a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept