Tuňák s bylinkami v omáčce z cizrny a slávek - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tuňák s bylinkami v omáčce z cizrny a slávek
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8718 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
200 g | Cizrna konzervovaná |
1 špetka | Majoránka |
1,5 kg | Mušle slávky |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
1 ks | Rozmarýn čerstvý |
2 ks | Šalvěj čerstvá |
1 špetka | Sůl |
120 g | Tuňák obecný |
200 ml | Víno bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 58,2mg |
Draslík | 767,3mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 25,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 8,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cizrna konzervovaná, Majoránka, Mušle slávky, Pažitka, Rozmarýn čerstvý, Šalvěj čerstvá, Sůl, Tuňák obecný, Víno bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tuňák s bylinkami v omáčce z cizrny a slávek postup přípravy receptu:
1 | Nejprve omyjeme petrželku, šalvěj, jehličky z větvičky rozmarnýnu, 6 stébel pažitky a majoránku, necháme okapat, nasekáme najemno a promícháme. |
2 | Rybí filety ochutíme solí a pepřem a důkladně je obalíme v bylinkové směsi. Vložíme do zapékací misky, přelijeme olejem a pečeme cca 15min v troubě předehřáté na 250C. |
3 | Mezitím očistíme mušle, nasypeme do hrnce, ochutíme solí, přidáme česnek a 2 lžíce oleje a zahříváme, dokud se neotevřou. Poté je vyloupeme, tekutinu přefiltrujeme přes jemný cedník vyložený bavlněnou látkou. |
4 | Upečeného tuňáka přemístíme na talíře, osolíme a udržujeme v teple. |
5 | Do vypečené šťávy přidáme víno, naběračku tekutiny z mušlí, vyloupané mušle a okapanou cizrnu. Vaříme cca 3min. |
6 | Filety nakrájíme a podáváme přelité cizrnovou omáčkou. |