Opékané svatojakubské mušle - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Opékané svatojakubské mušle
Opékané svatojakubské mušle
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 8737 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibulka jarní |
1 špetka | Citronová kůra |
12 ks | Mušle svatojakubské |
1 polévková lžíce | Olej sezamový |
4 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce | Omáčka rybí |
2 polévková lžíce | Omáčka ústřicová |
200 g | Rajčata |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 16g |
---|---|
Cholesterol | 21,6mg |
Draslík | 491,4mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 488,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 11,8mg |
Vitamín E | 3,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibulka jarní, Citronová kůra, Olej sezamový, Olej slunečnicový, Omáčka rybí, Omáčka ústřicová, Rajčata, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mušle svatojakubské mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Opékané svatojakubské mušle postup přípravy receptu:
1 | Použijeme mušle bez jiker a lastur. Důkladně omyjeme, osušíme a necháme cca 10min marinovat ve směsi citronové kůry a sezamového oleje. |
2 | Cibulky očistíme a šikmo nakrájíme na kousky. Rajčata spaříme vroucí vodou, oloupeme a rozčtvrtíme. Odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na dílky. Z chilli papričky odstraníme semínka a společně s česnekem nasekáme najemno. |
3 | Ve woku rozpálíme polovinu oleje a orestujeme jarní cibulku. Poté přidáme rajčata, zázvor, česnek a chilli papričku a opékáme cca 3min. Ochutíme rybí a ústřicovou omáčkou a vyjmeme z pánve. |
4 | Rozehřejeme zbytek oleje a mušle orestujeme dozlatova. |
5 | Hotové mušle rozdělíme na talíře a podáváme se zeleninovou směsí. |