Sladkokyselé srnčí maso - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sladkokyselé srnčí maso
Sladkokyselé srnčí maso
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 8765 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 špetka | Anýz mletý |
30 g | Červená řepa sterilovaná |
200 g | Cibule červená |
1 polévková lžíce | Hořčice plnotučná |
1 špetka | Hřebíček mletý |
1 špetka | Kardamom |
4 polévková lžíce | Ocet malinový |
6 polévková lžíce | Olej sezamový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
600 g | Srnčí plec |
1 špetka | Sůl |
5 polévková lžíce | Víno červené |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 169,5mg |
Draslík | 495,0mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Anýz mletý, Červená řepa sterilovaná, Hřebíček mletý, Kardamom, Olej sezamový, Sůl, Víno červené mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cibule červená, Hořčice plnotučná, Ocet malinový, Pepř černý mletý, Srnčí plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sladkokyselé srnčí maso postup přípravy receptu:
1 | Připravíme marinádu. Smícháme ocet, víno, hořčici, olej, sůl, pepř a mleté koření. |
2 | Srnčí maso nakrájíme na malé kousky, přelijeme marinádou a necháme odpočinout 10-15min. |
3 | Řepu necháme okapat na sítě a nakrájíme na plátky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Obě přísady přidáme k masu cca 5min před dopečením. |
4 | Pokrm podáváme horký s divokou rýží. |