Španělská omeleta - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Španělská omeleta
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 8969 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 ks | Brambory |
0,5 ks | Cibule |
1 ks | Paprikové lusky čerstvé |
2 polévková lžíce | Slanina vepřová |
1 špetka | Sůl |
4 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 507,7mg |
Draslík | 479,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 38,9mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Paprikové lusky čerstvé, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Španělská omeleta postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Přidáme na kostičky nakrájenou bramboru a dozlatova ji osmažíme s cibulí nakrájenou na kolečka - přidáme ji o něco později. |
2 | Vejce rozkvedláme se 4 lžícemi vody, osolíme a přidáme očištěnou, na kousky nakrájenou papriku. Upečeme 2 omelety a naplníme je osmaženými bramborami s cibulí. |