Polévka drožďová s kapáním - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Polévka drožďová s kapáním
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 9083 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
20 g | Droždí |
1 g | Kmín celý |
10 g | Máslo čerstvé |
10 g | Mouka pšeničná hrubá |
5 g | Petržel - nať |
1 ks | Vejce slepičí |
80 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 128,7mg |
Draslík | 328,2mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Droždí, Kmín celý, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Petržel - nať, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Polévka drožďová s kapáním postup přípravy receptu:
1 | Ve vývaru z kmínu povaříme očištěnou, jemně nakrájenou kořenovou zeleninu. |
2 | Přidáme rozetřené droždí a zavaříme kapání připravené z vejce a mouky. |
3 | Nakonec hotovou polévku zjemníme kouskem másla a nasekanou petrželkou. |