Reveňový koláč s drobenkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Reveňový koláč s drobenkou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | M. Hamrova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (15%) |
ID receptu: | 9097 |
Kategorie: | Koláče |
Ingredience
Těsto | |
---|---|
80 g | Cukr krupice |
0,5 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
60 g | Máslo čerstvé |
1 dl | Mléko polotučné |
200 g | Mouka polohrubá |
600 g | Reveň (Rebarbora) |
2 ks | Vejce slepičí |
Drobenka | |
50 g | Cukr krupice |
50 g | Máslo čerstvé |
50 g | Mouka polohrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 57g |
---|---|
Cholesterol | 105,5mg |
Draslík | 459,5mg |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 8,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 21,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kypřicí prášek do pečiva, Reveň (Rebarbora), Vejce slepičí, Cukr krupice mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka polohrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Reveňový koláč s drobenkou postup přípravy receptu:
1 | Rozmícháme cukr se žloutky, přilijeme mléko, rozehřáté máslo a postupně vmícháme mouku smíchanou s kypřicím práškem. Nakonec přidáme ušlehaný sníh z bílků. |
2 | Vymastíme si máslem formu na pečení, vysypeme a nalijeme do ní těsto. Povrch poklademe nakrájenou revení a posypeme drobenkou. |
3 | Pečeme pozvolna v předem vyhřáté troubě. |
4 | Na drobenku smícháme mouku, cukr a tuhé máslo. |