Pomazánka z rajčat - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pomazánka z rajčat
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 9160 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
20 g | Máslo čerstvé |
5 g | Petržel - nať |
300 g | Rajčata |
100 g | Sýr Eidam cihla 40% |
2 ks | Vejce slepičí |
2 krajíc | Veka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 292,3mg |
Draslík | 453,6mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,7mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 13,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Rajčata, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Sýr Eidam cihla 40%, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Pomazánka z rajčat postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme, oloupeme a nakrájíme na kousky. |
2 | Rozdusíme je, přidáme nastrouhaný sýr, vejce a mícháme, až směs zhoustne. Nakonec přidáme kousek másla a nakrájenou střídku z veky. |
3 | Hotovou pomazánku posypeme sekanou petrželkou. |